Text:   
        FanShop | Mobilní verze | Domovská stránka (IE)
 
Adresa klubu:
FC Přední Kopanina
Ke Goniu 123, 164 00 Praha 6

Kontakt: Tomáš Cigánek
Telefon: +420 777 753 545
Email: tomas.ciganek@fcpk.cz
 

Partner klubu

 
Připojte se na FCPK Facebook a Instagram a buďte s námi online...  
 

S příchodem jara opět čepujeme Chýni. První půllitr sezóny ochutnal pan Petr.

Rubrika:Neuvedeno
Zpracováno:29.04.2013
Restaurace:Cyklistická zastávka

Přední Kopanina - Klubová restaurace U Drahušky s příchodem nové sezóny opět začala točit Dvorní chýňský polotmavý ležák 12. Pivo výtečné karamelové chuti je v oblibě zejména mezi cyklisty, kteří jsou U Drahušky hojnými hosty. Jako první si na této kvasnicové nefiltrované dobrotě pošmákl v této sezóně pan Petr. Neváhejte přijít ochutnat rovněž.

Více o Chýňském pivu:
První český restaurační minipivovar Pivovarský dvůr byl uveden do provozu na podzim roku 1992. Celý objekt, ve kterém se náš pivovar a restaurace nachází, byl dříve součástí hospodářských budov kláštera a sloužil k chovu dobytka. Technologické zařízení pivovaru bylo dodáno firmou ZVÚ Hradec Králové a.s. a je převážně tuzemské výroby.

Pivo je u nás vyráběno proslulou českou technologií s použitím tradičních surovin, tj. sladu, chmele a vody. Kapacita celého zařízení je přibližně 2 000 hl piva ročně.

Námi vařené druhy piva jsou podávány přímo v restauraci a zároveň expedovány i mimo pivovar v 20l, 30l a 50l sudech. Zhruba 50% výroby připadá na “Polotmavý Dvorní ležák”. Veškeré vystavované pivo se podává jako tzv. “kvasnicové nefiltrované”, tedy mírně zakalené. Zákal je tvořen pivovarskými kvasinkami, které jsou u běžného piva odstraňovány filtrací. Přitom právě kvasinky obsahují značné množství vitamínů a ostatních látek, které příznivě působí na lidský organismus a jejich přítomnost je právě tou výjimečnou vůní a chutí našeho piva.

Vlastní výroba piva je poměrně složitý proces, který v podstatě sestává ze tří hlavních fází. První fáze výroby probíhá ve varně, která je součástí interiéru restaurace. Při ní dochází nejprve pomocí vhodně volených teplot k rozštěpení škrobu obsaženého ve sladu. Následuje oddělení mláta ve scezovací kádi a povaření s chmelem, čímž vzniká tzv. mladina. Celá várka trvá asi 12 hodin. Následuje ochlazení asi na 6° Celsia.

Mladina se přečerpá do kvasného tanku, přidají se pivovarské kvasinky a to je počátek druhé fáze hlavního kvašení, která trvá 7 dní. Po ukončení hlavního kvašení se mladé pivo předává do ležáckého tanku, ve kterém probíhá závěrečná fáze výroby, dokvašování neboli zrání piva. Doba zrání závisí na původní stupňovitosti, u 12% piva se pohybuje okolo 5-6 týdnů. Po ukončení dokvašování se pivo čepuje z ležáckého tanku.

zdroj: www.pivovarskydvur.cz
Článek připravil:cip
 
Foto k článku:
 

Články k restauraci

Kvízový večer ve středu 17.1. v klubové restauraci na stadiónu U Drahušky., 14.01.2024
Přední Kopanina - Nemáte-li program na středu 17.1.2024, nabízíme zábavu a soutěž. Kvízový večer na stadiónu U Drahušky, v klubové restauraci. Začínáme...
Akce v klubové restauraci: Vyprávění Jakuba Moravce, whisky, cestování., 30.11.2023
Přední Kopanina - V úterý 28. listopadu 2023 měli možnost členové klubu i veřejnost navštívit na stadiónu U Drahušky zajímavou akci. Vyprávění cestovatele...
Šlágry české kuchyně U Drahušky. Každý víkend až do vánoc. Zajděte., 25.11.2023
Přední Kopanina - Restaurace U Drahušky na stadiónu v Přední Kopanině je vyhlášena skvělou českou kuchyní. Drahušce kraluje šéfkuchař Robert Mazur, který...
Fotbalisté odpočívají, na stadiónu jedou akce. Čeká nás Advent U Drahušky., 23.11.2023
Přední Kopanina - Klubová restaurace U Drahušky připravila program pro letošní adventní čas. Akce je určena pro členy klubu i veřejnost, zejména pro naše...
Robert Mazur vařil svíčkovou pro královnu. Tento víkend pro Drahušku., 03.12.2022
Přední Kopanina - Jestli něco je hodně silná zpráva, tak že šéfkuchař restaurace U Drahušky na stadiónu FC Přední Kopanina Robert Mazur vařil svíčkovou...

Další články

Program pro sobotní odpoledne. Dětský den U Drahušky v Přední Kopanině., 12.06.2021
Holanďák a španělák nic nepřekoná, říká šéfkuchař Drahušky Robert Mazur, 15.03.2021
Fotbal se nehraje, rozvážíme obědy. Drahuška vaří svíčkovou a holanďáky., 16.10.2020
Kopanina Masters 2019. Turnaj ve stolním tenise proběhne už tuto neděli., 30.11.2019
V klubové restauraci U Drahušky probíhá Měsíc tradiční české kuchyně., 23.11.2019