Partner klubu | |
U Drahušky mezi elitou. Masopustní speciál narazíme stejně jako v pivovaru!!! Rubrika: | Neuvedeno | Zpracováno: | 08.02.2013 | Restaurace: | Tématické víkendy |
Přední Kopanina - Restaurace U Drahušky potvrdila své výsadní postavení mezi partnerskými restauracemi Únětického pivovaru. Získala právo slavnostně narazit masopustní speciál ve stejném čase jako pivovarská restaurace a dalších osm podniků v okolí. Přitom únětické pivo v současnosti čepuje přes 80 restaurací! Tmavý masopustní speciál "jedenáctka" bude naražen v sobotu 9.2. ve 13 hodin v rámci probíhající zabijačky. | Stejně jako loni se vrchní sládek pivovaru Vladimír Černohorský při přípravě receptury tohoto speciálu nechal inspirovat hlavně tradicí. „Z pivovarské historie je známo, že černé pivo se vyrábělo především v zimě, v době zabijaček, masopustů a jiných radovánek. Únětické černé je vyrobené z 5 druhů ječných sladů (plzeňského, mnichovského a několika druhů karamelových sladů). K chmelení byl použit vysoko obsažný chmel Sládek a aromatický Žatecký poloraný červeňák. S přihlédnutím na plnost, barvu a aroma tmavého piva byl zvolen i varní postup. Studeně vedené kvašení omezuje tvorbu ovocných příchutí, které nepřísluší nápoji tohoto typu. Pivo má výraznou karamelovou vůni a drsnější karamelovou chuť, kterou neovlivňuje sladká příchuť. Stupňovitost byla zvolena tak, aby na rozdíl od silných piv typu bock mělo pivo odlehčenou chuť a plnost, což zvyšuje jeho pitelnost,“ dodává Černohorský.
Oficiální prezentace nového piva, tzn. první naražení, proběhne ve 13 hodin se začátkem masopustního průvodu na Roztockém zámečku. Kromě toho také v těchto dalších restauracích: U Drahušky (Přední Kopanina), U Pětníka (Dejvice), Na Slamníku (Bubeneč), Na Urale (Bubeneč), Kulový blesk (Praha 2), Decentní Dýně (Vinohrady),
Pizza Gril Gracia (Hostivice), Hotel Academic (Roztoky), U Lasíků (Únětice).
Seznam všech podniků, kde se čepuje únětické pivo - klikněte zde:
Vše o sobotní zabijačce (9.2.) v restauraci U Drahušky - klikněte zde:
Těšíme se na Vaší návštěvu v Přední Kopanině. Otevřeno každý den 11:30 - 23:00. Rezervace na telefonu 220-517-672, www.udrahusky.cz. | Článek připravil: | cip | | | Foto k článku: | |
| |
Články k restauraci Kvízový večer ve středu 17.1. v klubové restauraci na stadiónu U Drahušky., 14.01.2024 | Přední Kopanina - Nemáte-li program na středu 17.1.2024, nabízíme zábavu a soutěž. Kvízový večer na stadiónu U Drahušky, v klubové restauraci. Začínáme...
| Akce v klubové restauraci: Vyprávění Jakuba Moravce, whisky, cestování., 30.11.2023 | Přední Kopanina - V úterý 28. listopadu 2023 měli možnost členové klubu i veřejnost navštívit na stadiónu U Drahušky zajímavou akci. Vyprávění cestovatele...
| Šlágry české kuchyně U Drahušky. Každý víkend až do vánoc. Zajděte., 25.11.2023 | Přední Kopanina - Restaurace U Drahušky na stadiónu v Přední Kopanině je vyhlášena skvělou českou kuchyní. Drahušce kraluje šéfkuchař Robert Mazur, který...
| Fotbalisté odpočívají, na stadiónu jedou akce. Čeká nás Advent U Drahušky., 23.11.2023 | Přední Kopanina - Klubová restaurace U Drahušky připravila program pro letošní adventní čas. Akce je určena pro členy klubu i veřejnost, zejména pro naše...
| Robert Mazur vařil svíčkovou pro královnu. Tento víkend pro Drahušku., 03.12.2022 | Přední Kopanina - Jestli něco je hodně silná zpráva, tak že šéfkuchař restaurace U Drahušky na stadiónu FC Přední Kopanina Robert Mazur vařil svíčkovou...
| Další články | Program pro sobotní odpoledne. Dětský den U Drahušky v Přední Kopanině., 12.06.2021 | Holanďák a španělák nic nepřekoná, říká šéfkuchař Drahušky Robert Mazur, 15.03.2021 | Fotbal se nehraje, rozvážíme obědy. Drahuška vaří svíčkovou a holanďáky., 16.10.2020 | Kopanina Masters 2019. Turnaj ve stolním tenise proběhne už tuto neděli., 30.11.2019 | V klubové restauraci U Drahušky probíhá Měsíc tradiční české kuchyně., 23.11.2019 |
|