Text:   
        FanShop | Mobilní verze | Domovská stránka (IE)
 
Adresa klubu:
FC Přední Kopanina
Ke Goniu 123, 164 00 Praha 6

Kontakt: Tomáš Cigánek
Telefon: +420 777 753 545
Email: tomas.ciganek@fcpk.cz
 

Partner klubu

 
Připojte se na FCPK Facebook a Instagram a buďte s námi online ......  
 

U Drahušky mezi elitou. Masopustní speciál narazíme stejně jako v pivovaru!!!

Rubrika:Neuvedeno
Zpracováno:08.02.2013
Restaurace:Tématické víkendy
 
Přední Kopanina - Restaurace U Drahušky potvrdila své výsadní postavení mezi partnerskými restauracemi Únětického pivovaru. Získala právo slavnostně narazit masopustní speciál ve stejném čase jako pivovarská restaurace a dalších osm podniků v okolí. Přitom únětické pivo v současnosti čepuje přes 80 restaurací! Tmavý masopustní speciál "jedenáctka" bude naražen v sobotu 9.2. ve 13 hodin v rámci probíhající zabijačky.

Stejně jako loni se vrchní sládek pivovaru Vladimír Černohorský při přípravě receptury tohoto speciálu nechal inspirovat hlavně tradicí. „Z pivovarské historie je známo, že černé pivo se vyrábělo především v zimě, v době zabijaček, masopustů a jiných radovánek. Únětické černé je vyrobené z 5 druhů ječných sladů (plzeňského, mnichovského a několika druhů karamelových sladů). K chmelení byl použit vysoko obsažný chmel Sládek a aromatický Žatecký poloraný červeňák. S přihlédnutím na plnost, barvu a aroma tmavého piva byl zvolen i varní postup. Studeně vedené kvašení omezuje tvorbu ovocných příchutí, které nepřísluší nápoji tohoto typu. Pivo má výraznou karamelovou vůni a drsnější karamelovou chuť, kterou neovlivňuje sladká příchuť. Stupňovitost byla zvolena tak, aby na rozdíl od silných piv typu bock mělo pivo odlehčenou chuť a plnost, což zvyšuje jeho pitelnost,“ dodává Černohorský.

Oficiální prezentace nového piva, tzn. první naražení, proběhne ve 13 hodin se začátkem masopustního průvodu na Roztockém zámečku. Kromě toho také v těchto dalších restauracích: U Drahušky (Přední Kopanina), U Pětníka (Dejvice), Na Slamníku (Bubeneč), Na Urale (Bubeneč), Kulový blesk (Praha 2), Decentní Dýně (Vinohrady),
Pizza Gril Gracia (Hostivice), Hotel Academic (Roztoky), U Lasíků (Únětice).

Seznam všech podniků, kde se čepuje únětické pivo - klikněte zde:

Vše o sobotní zabijačce (9.2.) v restauraci U Drahušky - klikněte zde:

Těšíme se na Vaší návštěvu v Přední Kopanině. Otevřeno každý den 11:30 - 23:00. Rezervace na telefonu 220-517-672, www.udrahusky.cz.
Článek připravil:cip
 
Foto k článku:
 

Články k restauraci

Kvízový večer ve středu 17.1. v klubové restauraci na stadiónu U Drahušky., 14.01.2024
Přední Kopanina - Nemáte-li program na středu 17.1.2024, nabízíme zábavu a soutěž. Kvízový večer na stadiónu U Drahušky, v klubové restauraci. Začínáme...
Akce v klubové restauraci: Vyprávění Jakuba Moravce, whisky, cestování., 30.11.2023
Přední Kopanina - V úterý 28. listopadu 2023 měli možnost členové klubu i veřejnost navštívit na stadiónu U Drahušky zajímavou akci. Vyprávění cestovatele...
Šlágry české kuchyně U Drahušky. Každý víkend až do vánoc. Zajděte., 25.11.2023
Přední Kopanina - Restaurace U Drahušky na stadiónu v Přední Kopanině je vyhlášena skvělou českou kuchyní. Drahušce kraluje šéfkuchař Robert Mazur, který...
Fotbalisté odpočívají, na stadiónu jedou akce. Čeká nás Advent U Drahušky., 23.11.2023
Přední Kopanina - Klubová restaurace U Drahušky připravila program pro letošní adventní čas. Akce je určena pro členy klubu i veřejnost, zejména pro naše...
Robert Mazur vařil svíčkovou pro královnu. Tento víkend pro Drahušku., 03.12.2022
Přední Kopanina - Jestli něco je hodně silná zpráva, tak že šéfkuchař restaurace U Drahušky na stadiónu FC Přední Kopanina Robert Mazur vařil svíčkovou...

Další články

Program pro sobotní odpoledne. Dětský den U Drahušky v Přední Kopanině., 12.06.2021
Holanďák a španělák nic nepřekoná, říká šéfkuchař Drahušky Robert Mazur, 15.03.2021
Fotbal se nehraje, rozvážíme obědy. Drahuška vaří svíčkovou a holanďáky., 16.10.2020
Kopanina Masters 2019. Turnaj ve stolním tenise proběhne už tuto neděli., 30.11.2019
V klubové restauraci U Drahušky probíhá Měsíc tradiční české kuchyně., 23.11.2019